KOP EN STAART

Design Philosophy

De Kop en Staart collectie is ontworpen met waardering voor traditioneel handwerk en innovatief design, uitgevoerd in mooie zachte materialen en heeft een rijke uitstraling. Kop en Staart onderscheidt zich door de hedendaagse vrouw te verwennen met producten die haar omarmen. Dat maakt haar ontwerpen vaak tot regelrechte klassiekers.

Kop en Staart gaat samenwerkingen aan met ontwerpers en bedrijven waardoor de beleving van het merk word versterkt. 

 

Kop en Staart is een Nederlands design label opgericht door Ilse Horck. Haar doel is om producten te creëren waarbij het vakmanschap, haar eigen stijl en oog voor detail telkens weer naar voren komen. 

 

 

The Designer

Ilse Horck is een vrouw zoals jij en ik, moeder van 3 kinderen en met een grote droom om mooie producten te maken. Haar passie en oog voor detail is de rode draad in haar designs. In haar zoektocht naar schoonheid heeft het merk zich inmiddels uitgebreid van schoenen naar tassen, accessoires en parfums.

 

Background 

Ze is afgestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem afdeling Productdesign. Op de academie sleept ze haar eerste prijs in de wacht voor de Italiaanse Crespi Award. Haar schoenontwerp wordt dan al geprezen vanwege zijn vernieuwende concept en wordt gepubliceerd in vele internationale bladen -waaronder de Vogue. 

Met veel passie en een uiterst gedreven instelling liep ze daarna stage bij bekende schoenenmerken in binnen- en buitenland. Van de klassieke schoenenlabels in Frankrijk tot de iets hippere in Londen, maar ook in Nederland werkte ze bij verschillende schoenenketens en stylingbureaus. 

Haar eigen label begon ze in 1997, met haar eerste overkoepelende collectie in de kleur rood, de kleur van de liefde en passie.

 

Retail

Via het contactformulier kunt u al uw vragen omtrent product informatie of informatie over onze winkelconcept opvragen. De artikelen op deze shop kunnen ook via de winkelier worden opgevraagd en we helpen u graag de juiste winkel te vinden bij u in de buurt.