KOP EN STAART

Design Philosophy

De Kop en Staart collectie is ontworpen met waardering voor traditioneel handwerk en innovatief design, uitgevoerd in mooie zachte materialen en heeft een rijke uitstraling. Kop en Staart wordt ontworpen in Nederland, met de vrouw die onze schoenen draagt in gedachten, jij dus! We willen dat je schoenen draagt waar je echt gek op bent en waar jij je heerlijk op voelt en die je eindeloos wilt blijven dragen. Dat maakt deze ontwerpen vaak tot regelrechte klassiekers.

 

Kop en Staart is een Nederlands design label opgericht door Ilse Horck. Haar doel is om producten te creëren waarbij het vakmanschap, haar eigen stijl en oog voor detail telkens weer naar voren komen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Designer

Ilse Horck is een vrouw zoals jij en ik, moeder van 3 kinderen en met een grote droom om mooie producten te maken.Haar passie en oog voor detail is de rode draad in haar designs. In haar zoektocht naar schoonheid heeft het merk zich inmiddels uitgebreid van schoenen naar tassen en accessoires.

 

Background 

Ze is afgestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem afdeling Productdesign. Op de academie sleept ze haar eerste prijs in de wacht voor de Italiaanse Crespi Award. Haar schoenontwerp wordt dan al geprezen vanwege zijn vernieuwende concept en wordt gepubliceerd in vele internationale bladen -waaronder de Vogue. Met veel passie en een uiterst gedreven instelling liep ze daarna stage bij bekende schoenenmerken in binnen- en buitenland. Van de klassieke schoenenlabels Carel en Charles Jourdan in Frankrijk tot de iets hippere  Red or Dead in Londen, maar ook in Nederland werkte ze bij verschillende schoenenketens en stylingbureaus. 

 

Haar eigen label begon ze in 1997, met haar eerste overkoepelende collectie in de kleur rood, de kleur van de liefde en passie. Na de geboorte van haar dochter werd er ook een kinderschoenencollectie bij het label gevoegd. De Kop en Staartjes waren een afgeleide van de damescollectie en werden in de betere kinder speciaalzaken verkocht. De focus ligt nu op de damescollectie en brengt elk half jaar nieuwe ontwerpen, voor jou!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retail

Via het contactformulier kunt u al uw vragen omtrent product informatie of informatie over onze winkelconcept opvragen. De artikelen op deze shop kunnen ook via de winkelier worden opgevraagd en we helpen u graag de juiste winkel te vinden bij u in de buurt.